Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

Idrottslyftet är här för att stanna

Ett härligt besked till idrottsrörelsen som Kultur- och idrottsministern gav i veckan beträffande idrottslyftets framtid. När jag mött idrottsförbund är det tydliga med att det är en historisk satsning, dock bara en början och kräver en fortsättning. Mycket har skett under dessa år men det finns oxå mycket kvar att göra. ridhusen i våra förorter lyser med sin frånvaron och hockeyn har inte lyckats attrahera några nya svenskar. Samtidigt har exempelvis basket lyckats med en jämn fördelning både vad det gäller kön och ursprung. Frågan man bör ställa sig är varför.

Olika idrotter har olika förutsättningar vilket oxå Idrottslyftet tar hänsyn till.  Att lära av varandra behöver ändå inte vara fel.

Den största utmaningen är att få fler av våra nya svenska killar och tjejer att komma med i idrottens gemenskap. Exempel på olika idrottsgrenar som besöker skolorna för en ”prova-på” dag har visat sig vara ett gott exempel på att fler kan hitta just den idrotten som man fastnar för. Vi behöver fler goda exempel och hålla på så länge att det inte längre är exempel

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s