Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

Vad har hårt arbetande kvinnor gjort för ont?

Partiledardebatten i Sveriges riksdag pågår för fullt. Att skillnaderna är stora och framför allt viktiga framgår tydligt. Alliansen vill fortsätta utveckla föregångslandet Sverige. Trots många reformer finns det mycket kvar att göra, inte minst att sjukvården blir tillgänglig för alla och att vi får en skola som står sig internationellt och ger våra ungdomar den starten i livet som man har rätt till.

Arbetslinjen står mot bidragslinjen. full sysselsättning där alla får jobb efter förmåga ett måste. Arbete mot bidrag, här blir det strid.

Freda välfärden. Trots finanskris har SKL svårt att se en nedgång i välfärdens kärna. Detta rör inte bara patienter, äldre och elever, det handlar oxå om 1,2 miljoner arbeten.

Att vi har en ekonomi i balans. Ser vi på övriga Europa är Sverige nu ett ljus i ett annars kompakt, mörkt europa. vi har valt att lägga resurserna på skolan, sjukvården, förskolan och ett fungerande rättsväsendet. Hade de rödgröna fått bestämma hade vi ägt både sprit och bilfabriker.

Valet den 19 september är ett viktigt vägval, inte minst för alla de kvinnor som tar ansvar för barn, kvinnor som vårdar sjuka och omtanken om våra äldre. De rödgröna vill införa en skattesmäll för dessa kvinnor. Min fråga blir vad har de gjort för on?

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s