Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

Socialdemokrater sviker sina väljare i kärnkraftsfrågan

Debatten om kärnkraften fortgår för fullt. De företrädare som det måste göra mest ont i idag är säkert de s-företrädare som har sina rötter i de fackliga organisationerna som framför allt är starka inom verkstads och skogsindustrin. Socialdemokraterna ihärdar frenetiskt vilket svek Centerpartiet begår mot sina väljare idag. Jag är fullständigt övertygad om att dessa S-företrädare begår ett betydligt större svek mot sina kärnväljare. Kärnväljare som vet hur viktig en god energiförsörjning är för de företag som man är anställd i. Skillnaden mellan S och C är att centern har lyckats med att driva fram utvecklingen av förnyelsebara energikällor samtidigt som man säkerställer energin fram tills dess att de förnyelsbara energikällorna fullt ut kan ersätta kärnkraft. En kärnkraft som står för nästan hälften av energiförsörjningen. Socialdemokraterna har inte lyckats med något. Låt mig nämna något av det som har gjorts.

Under mandatperioden har vi fått en 50%ig effektökning av vindkraften, antalet miljöbilar har gått från 23 000 till 300 000, antalet biogasmackar har fördubblats, miljöbudgeten har gått från 15 miljarder till 20 miljarder, hundratals miljoner har satsats på andra generationens drivmedel, solceller, biogas.

Socialdemokraterna framstår som naiva i motsats till Centerpartister. Sveket lär de säkert få höra när de är ute bland sina medlemmar

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s