Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

Varför faktagranskas inte SD?

Att Alliansen sedan i maj haft ett litet försprång i de flesta opinionsmätningar gör mig riktigt glad. Det var då vi presenterade våra förslag, och oppositionen sina.

Men lika ledsen blir jag av att se att Sverigedemokraterna lyckats utnyttja den oro och otrygghet som följt i finanskrisens spår. Som det ser ut idag räcker det hela vägen in i riksdagen. Dessutom blir jag nedslagen av att se hur media handskas med SD. Det är mycket reportage om hur de blir utkastade från marknader, som Virserum i helgen, och liknande. Sådana reportage stärker bilden av dem som en underdog, som rebellen som utmanar etablissemangen, och det tjänar de på. Varför inte istället faktagranska deras utspel och påståenden lika hårt som de etablerade partierna granskas?

Annonser

4 kommentarer»

  Martin wrote @

Hej! Varför faktagranskar inte du själv sd? Om du ska kunna bemöta dem måste du veta all fakta dom bygger sin politik på.

Mvh
Martin

  Helena Bouveng wrote @

Hej Martin,

inför debatter, i artiklar och när jag på andra sätt möter SD så läser jag självklart på. Men inför valet är det medias uppgift att granska de olika partiernas politik, och när man synar SD i sömmarna finns där ofta felaktiga siffror, och alltifrån kraftigt vinklade tolkningar till rena faktafel.

MVH

Helena

  Hans wrote @

Hej! Jag tror att man är orolig att SD kommer att vinna röster om man tydligare beskriver deras politik. Sen kan man ju tycka att det är ganska viktigt att man bevakar hur de ständigt förhindras att demonstrera att vänsterextremister. Sverigedemokrater riskerar att bli fysiskt misshandlade i en helt annan utsträckning än riksdagspartiernas medlemmar. Detta är verkligen ett demokratiproblem, något som du väl ändå borde skriva under på. Men jag håller med dig om att SD’s politik borde granskas ordentligt.

  Jens wrote @

Jag håller med om att SD kan te sig rätt så virriga när de manipulerar siffror och liknande. Men den totala PK-tystnad som råder från övriga partier vad gäller invandring är också fel väg att gå. Jag vet att det är många ur både rödgröna och alliansen som förstått att vår migrationspolitik till stora delar gått rejält åt pipan. Varför annars dessa bilbränder, upplopp och misär i invandrarghetton, samt allt annat som SD försöker lyfta upp till ytan? Men eftersom journalister styr och ställer, går det inte för sig att någon från ett ”etablerat” parti skulle kritisera invald väg. Det vore ju politiskt självmord! Låt då SD göra detta, så kanske vi får ordning på torpet trots att journalisterna skrämmer resten av partierna till PK-struts-migrationspolitik.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s