Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

När S blev ett skattesänkarparti

När Moderaterna sänkt skattetrycket på dem som tjänar minst, med jobbskatteavdraget, har oppositionen varje gång röstat emot. Då hette det att alla skattesänkningar stjäl pengar från skola, vård och omsorg. Detta trots att Alliansen sköt till extra miljarder till välfärdens kärna.

”Det ska löna sig att ha arbetat”- säger Sahlin. Visst ska det det. Men ska det inte också löna sig att arbeta?  När Moderaterna vill sänka skatten för män och kvinnor som kämpat för att få ett jobb, jobbar långa dagar, pendlar lång väg och ändå måste vända på kronorna – då protesterar Socialdemokraterna.

Under 12 år vid makten sänkte de aldrig skatten en enda gång för pensionärer. Två gånger sedan 2006 har Alliansen gjort det. Men nu när valet närmar sig vänder S och bjuder snäppet över Alliansen i skattesänkningar för pensionärer.

Men till och med i samma tal som Sahlin lovade skattesänkningar till pensionärer anklagade hon Moderaterna för att ta pengar från välfärden till – just det – skattesänkningar. Tydligen är det skillnad på socialdemokratiska och moderata skattesänkningar.

***

Läs om Socialdemokraternas skattesänkningar i bla SvD, Aftonbladet, DN här och här, och Sydsvenskan.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s