Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

Öppet mål, Bodström!

Efter söndagens utfrågning av Ohly i SVT blev bröstpumparna den stora snackisen. I skuggan hamnade några av Ohlys mer oroande idéer.

I Ohlys Sverige är det OK med bredd inom fotbollen. Vid sidan av den vanliga barnidrotten vill Ohly se elitsatsningar. För att locka och hålla kvar duktiga fotbollsspelare i Sverige kan Ohly tom tänka sig sänkt skatt, om det är vad som krävs för att Sverige ska bli en bättre fotbollsnation. Här pratar Ohly om drivkrafter och att utveckla talanger. 

Men när det kommer till skolan låter det helt annorlunda. Ohly vill kommunalisera friskolor, och återgå till de rödgrönas modell där alla skolor var lika och alla elever förväntades ha precis samma behov. Den elev som hade svårt med svenskan, men var särskilt duktig i matte, fick ingen extra hjälp att lära sig skriva och läsa, och inga möjligheter att utvecklas i matten. Alla skulle vara lika, ingen fick bli bättre än någon annan, och om någon hade problem sopades det under mattan.

Varför är det OK att fotbollstalanger får träna och utvecklas till elitspelare, men inte OK att en elev som är jätteduktig i matte får gå i profilklass och utvecklas? Varför är det viktigare att Sverige blir en fotbollsnation än att våra duktiga elever får utvecklas och göra vårt land till en framstående forskningsnation?

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s