Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

Fotbollshuliganism måste ses som vilket brott som helst

Var idag på ett intressant seminarium beträffande huliganproblematiken. Representanter från AIK, fotbollsförbundet, polisen Per Unckel m fl fanns i panelen. Idagarna skriker företrädare för olika partier om att en sk anmälningsplikt skulle lösa hela problematiken. Varken jag eller stora delan av panelen var helt övertygad om saken. För min egen del tror jag det är viktigare att höja blicken ovanför England. Varför inte titta på Tyskland, Holland, Belgien där man både har ätit kakan och har kakan kvar.

Gladde mig extra åt AIKs representant som var tydlig med det personliga ansvaret. När den enskilda supportern begår en kriminell handling räknas man inte längre som varken supporter eller medlem. Viktigt är oxå att brottsligheten klaras upp och att du med tuffa påföljder får ta ansvar för dina egna handlingar.

Det personliga ansvaret gäller oxå oss som vuxna, som föräldrar. Det har gått långt när en 15-åring i Södertälje tror att det är helt okey att skicka in bengaliska eldar. Någonstans måste han fått det ifrån och inte lär det vara från lillebrorsan

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s