Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

Moderat arbetsgrupp för alla barns lika möjligheter

En särskild arbetsgrupp ska på den moderata partistyrelsens uppdrag sammanställa och utveckla Nya Moderaternas syn på barnfrågor ur ett brett perspektiv över alla berörda politikområden och komma med förslag på en samlad moderat politik för barn. Gruppen kommer att ledas av socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M).

 

I detta arbete ska fokus ligga på de lite yngre barnen. En viktig utgångspunkt är de skillnader som finns i barns olika behov, förutsättningar, och levnadsvillkor. Anslaget ska därför vara brett och bör särskilt omfatta fyra delområden:
 
– Förskolan
– Barn som far illa
– Barnvänliga miljöer
– Barn som växer upp i utanförskap
 
För Nya Moderaterna är det självklart att alla barn har rätt till en god start i livet och en trygg uppväxt. Det handlar om att få utvecklas i sin egen takt och få sina behov tillgodosedda. Det känns oerhört spännande och utmanande att få delta i barnsgruppens arbete, eftersom barndomen har stor betydelse för hur en människas framtid ska gestalta sig.
 
Gruppens arbete ska innehålla möjligheter för såväl lokala moderata företrädare som för allmänheten att komma med inspel, frågeställningar och synpunkter under arbetets gång. Har du idéer, hör gärna av dig till

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s