Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

I Höglandsnyt…

I Höglandsnytt den 17 mars angriper Fredrik Olovsson (S) med flera oss moderater om jobben. Sedan Alliansen och Moderaterna kom till makten 2006 har antalet jobb ökat med 200 000 och sysselsättningsgraden ökat i alla åldersgrupper. Vi för en konsekvent arbetslinje. Vi tar ansvar för ekonomin och bygger Sverige starkt. Vi har gjort den största satsningen på forskning i modern tid och vi fortsätter att investera i utbildning.

Vi välkomnar att Socialdemokraterna nu säger sig vilja driva en politik för fler jobb. De konkreta beskeden kring hur lyser dock med sin frånvaro. De förslag som hittills presenterats innebär istället nedmontering av arbetslinjen och fortsatt bidragspolitik. Socialdemokraterna vill bland annat försämra ROT- och RUT-avdragen som resulterat i tusentals nya arbetstillfällen och som under 2011 användes av ca 51 000 personer, bara i Jönköpings län.

Väljarna förtjänar besked om vad Socialdemokraterna vill göra för att skapa fler jobb. Därför vill vi ställa följande tre frågor till Socialdemokraterna:

1. Hur kan jobben bli fler genom att höja trösklarna in på arbetsmarknaden?

Socialdemokraterna vill fördubbla arbetsgivaravgiften för att anställa unga. Beräkningar visar att det riskerar att leda till att antalet årsarbetskrafter skulle minska med hundratals, bara i Jönköpings län. I hela landet riskeras 14 000 jobb. Dessutom vill Socialdemokraterna fördubbla momsen på restaurang- och cateringtjänster.

2. Hur ska ni finansiera era förslag utan att skära i välfärden eller höja skatter?

Socialdemokraternas senaste budgetförslag innehåller en lång rad löften som helt eller delvis saknar finansiering. Dessutom skulle de innebära en på sikt mycket allvarlig nedmontering av arbetslinjen. Det är inte att ta ansvar i en ekonomiskt orolig tid.

3. Hur och med vem ska ni genomföra er politik?

Sverige har idag endast ett regeringsalternativ. Oppositionen är splittrad och består av fyra olika partier. Trots detta agerar Socialdemokraterna som om de på egen hand kan bära regeringsmakten.

Jönköpings län behöver en politik som främjar jobb och välfärd. Därför har Moderaterna och Alliansen drivit en ansvarsfull arbetslinje för full sysselsättning. Socialdemokraterna har långt kvar innan de kan visa att de gör det samma.

Helena Bouveng (m), riksdagsledamot från Jönköpings län
Magdalena Andersson (m), riksdagsledamot från Jönköpings län
Bengt-Anders Johansson (m), riksdagsledamot från Jönköpings län
Anna Kinberg Batra (m), ordförande i riksdagens finansutskott

 

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s