Helena Bouvengs blogg

Riksdagsledamot från Vetlanda, Jönköpings län. Ledamot i socialutskottet.

Nu fortsätter arbetet för att fler människor ska få jobb

Idag presenterade finansminister Anders Borg regeringens vårproposition. Med vårpropositionen fortsätter regeringen att möta den utdragna lågkonjunkturen med en ansvarsfull finanspolitik som kombinerar långsiktiga reformer för jobb, företagande, tillväxt, välfärd och sammanhållning med insatser som stödjer återhämtningen, samtidigt som hållbara offentliga finanser värnas.

Den förda politiken har bidragit till att tillväxten och sysselsättningen har utvecklats bättre i Sverige än i de flesta andra EU-länder. Sveriges offentliga finanser är fortsatt bland de starkaste i EU. Det är centralt att fortsätta värna Sveriges starka position för att kunna möta effekterna av den försvagade konjunkturen i omvärlden.

Nu föreslår Alliansen – i samband med den ekonomiska vårpropositionen – ytterligare satsningar på hela 12 400 extra utbildningsplatser under 2013 och 2014 för att möta krisen och motverka att arbetslösheten biter sig fast. Sammantaget satsas ytterligare drygt tre miljarder kronor varav den större delen under 2013.  Detta görs utöver den offensiva budget för 2013 som nu genomförs där Alliansen satsar 23 miljarder kronor på utbildning, infrastruktur, forskning och ungas jobbchanser.

Annonser

1 kommentar»

  Henrik L wrote @

Jag tycker att politikerna skall välja mer vilka utbildningar som tex universitet och högskola skall satsa på där efterfrågan ute i verkligheten skall styra mer. Jag hoppas det också blir så i yrkesutbildningen. Varför som idag utbilda folk rätt ut i arbetslöshet tex genom kulturutbildningar?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s